Logga
Dammbild
Dammbild

Välj kategori:

Produkter i webbshopen:

Övrigt:

-

Dagens länkar

Camillas keramik...

Trädgårdskonst

Henri Studio fontän
Pudica
Fiskfontän
Borrat granitklot
Bordsfontän

Trädgårdskonst är en vid beteckning som inte bara handlar om utsmyckning av trädgården. Många produkter i den här kategorin passar också utmärkt som inredningsdetaljer inomhus och i offentliga miljöer.


Översikt modeller

Fristående fontäner

En fristående fontän är en egen enhet och behöver inte anslutas till ett vattenuttag eller en damm. Samma vatten cirkulerar runt i fontänen och man behöver endast fylla på eller byta vatten vid behov. Pumpen är vanligtvis dold i fontänens vattenbehållare och behöver naturligtvis ström. En fristående fontän passar lika bra inomhus som utomhus. Väldigt små fontäner kallas också för bordsfontäner och passar bäst inomhus.

Fontänfigurer

Fontänfigurer används ihop med ett annat vattenarrangemang (ofta en damm). Vanligast är t.ex. en groda eller sköldpadda som står utanför dammen och sprutar vatten ned i dammen. En liten pump placeras i dammen och ansluts till figuren med en slang. Det finns också figurer som placeras i en damm eller fontänbassäng. Denna pjäs placeras vanligtvis på en sockel så att den står i vattenytan. Figuren kan ha en eller flera munstycken som sprutar vatten.

Skulpturer

Skulpturer har inget med vatten att göra och passar lika bra inomhus som utomhus.

Fågelbad

Ett fågelbad är en mycket liten vattensamling där fåglar tycker om att bada. Det finns modeller som ligger som ett fat på marken och modeller med en fot så att badet kommer upp lite. Ett fågelbad har grunt vatten (ofta bara några centimeter).


Översikt material

I vårt sortiment finns flera olika material och stilar. Nedan följer en liten översikt.

Lahema Marmorkonst

Lahema Marmorkonst gjuter skulpturer och trädgårdskonst i marmor avpassad för nordiskt klimat. Pjäserna håller mycket hög kvalitet och har 3 års frostgaranti. Sortimentet består till stor del av skulpturer och pelare m.m. Många pjäser är avbildningar av gamla kända grekiska och romerska statyer. Pelare och Byster fungerar också som spännande inredningsdetaljer. Fördelen med marmorgjutning är att pjäserna är genomfärgade. Till skillnad från konkurrerande vitmålade skulpturer gjutna i betong har Lahema inga färger som kan flagna eller skadas.

Granitkonst

Huggen granit är ett rustikt material som håller mycket länge. Sortimentet innehåller mycket som har med vatten att göra. Det finns även t.ex. trädgårdsmöbler (bänkar och bord) och huggna figurer. Vattenkonsten består till stor del av borrade stenar, t.ex. klot och pelare. Ofta är hålen avpassade så att det går att sänka ned en belysning. Ett effektfullt arrangemang som inte tar särskilt stor plats är att sänka ned en balja med lock och sedan ställa en borrad sten ovanpå locket. Pumpen som cirkulerar vattnet döljs i baljan och det enda som syns är vattenspelet. Det finns också en hel del fristående självcirkulerande fontäner som kan placeras var som helst ovan mark.

Henri Studio

Henri Studio har ett stort sortiment av gjutna handmålade fontäner, statyer och trädgårdsornament. Hela sortimentet finns i ett otal färger och stilar. De flesta av Henri Studios sortiment passar lika bra inomhus som utomhus. Vintertid bör dock pjäserna skyddas från isbildning.

.
15619 .
Valid XHTML 1.0 Transitional
Ram