Logga
Dammbild
Dammbild

Välj kategori:


Arkiv:


Övrigt:

-

Dagens länkar

Camillas keramik...

Handelsträdgårdar i södra Dalarna

Att besöka en handelsträdgård och titta på och handla växter till hemmet eller trädgården är för många en uppskattad utflykt.

Många som besöker vår dammbutik i Säter kommer från andra orter. Till alla som åker lite längre följer här några tips om handelsträdgårdar man kan passa på och besöka när man ändå åker till våra trakter. Listan är ett urval tipsar om trädgårdar som ligger i vår omedelbara närhet.

Mer om visningsträdgårdar och andra trädgårdar öppna för besök finns på
trädgårdsturism i Dalarna...

Hildéns Handelsträdgård och Gardencenter

Växter utöver det vanliga, 300 sorters perenner, tulpaner, krukväxter, utplanteringsväxter, buskar, träd, barrväxter, slingerväxter, rosor och jord m.m. Egen odling av gurka och tomater. En av länets bästa sorteringar av utomhusväxter och sommarväxter.

Trädgården ligger strax utanför Hedemora (22 km söder om oss) - visa karta

Hemsida...

Torsångs Handelsträdgård

Dalarnas största trädgård som både odlar och säljer växter. Krukväxter, perenner, utplanteringsväxter, visst sortiment plantskoleväxter, jord och andra tillbehör.

Trädgården ligger i det idylliska Torsång strax utanför Borlänge (21 km norr om oss) - visa karta - om man åker en liten bit längs Dalälven kommer man till Naglarby och Fridhems Handelsträdgård.

Hemsida...

Bäsna trädgård

Besöksträdgård, trädgårdscafé och butik är integrerade med handelsträdgården. Anläggningen är kompakt med många små rum, detaljer, växter, vatten, trädgårdsskulpturer med mera. Höjdskillnaderna utnyttjas till vattenfall. Det finns också dammanläggningar med guldfiskar.

Trädgården ligger i Bäsna 15 km norr om Borlänge (41 km norr om oss) - visa karta

Hemsida...

Fridhems Handelsträdgård

Stor sortering krukväxter, perenner, utplanteringsväxter, jord och andra tillbehör.

Trädgården ligger i Naglarby, Gustafs (14 km norr om oss) - visa karta - om man åker liten bit längs Dalälven kommer man till det idylliska Torsång och Torsångs Handelsträdgård.

.
13933 .
Valid XHTML 1.0 Transitional
Ram