Logga
Dammbild
Dammbild

Välj kategori:

Produkter i webbshopen:

Arkiv:


Övrigt:

-

Dagens länkar

Camillas keramik...

Produktartiklar - dammfilter

FiltoMatic CWS självrengörande -videoBioclear, enkel rengöring
FiltoClear, enkel rengöring -videoBiopress tryckfilter
AlgControl mot trådalgerPump/filter, små dammar -video
- Skimmer, rening av vattenytan (video)Dammsugare (vattendamsugare) -video

Skimmer - för en klar vattenyta

En skimmer rensar effektivt dammens vattenytan från nedfallande grov smuts och förbättrar därmed vattenkvaliteten i dammen.

Löv, fröhängen och pollen som får ligga kvar i vattnet bryts med tiden ned. Nedbrytningsprocessen förbrukar syre och frigör näring som kan ge onödig algtillväxt. Organsikt material som kommer ner i dammen försämrar alltså vattenkvaliteten och ökar belastningen på filteranläggningen. Med en skimmer tar man enkelt bort mycket av detta nedfall och får en klarare vattenyta och bättre vattenkvalitet.


Swimskim 25 - flytande skimmer med inbyggd pump

Oase Swinskim 25 är en skimmerlösning som flyter på ytan. Den inbyggda syreinjektorn ger skimmern endubbel funktion då den även ökar syrehalten i vattnet. Skimmerns har inbyggd pump och kräver alltså inte någon anslutning till befintlig pump eller filter. Silkorgen som samlar upp den grövsta smutsen (t.ex. löv) går enkelt att lyfta upp och tömmas vid behov. Under silkorgen finns ett löstagbart filter som samlar upp finare smutspartiklar. Filtret görs enkelt rent i vatten vid behov.

Max pumpkapacitet: 2500 liter per timme

Strömförbrukning: 40 Watt (220 Volt)

Min. vattendjup: 40 cm

Max. dammstorlek: upp till 25 kvadratmeter

Kabellängd: 10 meter

Garanti: 2 år

Swimskim 25 demonstrationsvideo (engelskt tal)

Denna video finns på YouTubePondFriend FS 2500 - flytande skimmer med inbyggd pump

Ytvatten sugs med hjälp av en pump genom en filterkorg som flyter. Nivån hålls stabil genom de flytande pontonerna. Skräpet som flyter på ytan fastnar i filterkorgen som enklet töms vid behov.

Kan även användas som flytande fontän (fungerar då inte som skimmer). Flera munstycken ingår.

Max pumpkapacitet: 2500 liter per timme

Strömförbrukning: 55 Watt (220 Volt)

Min. vattendjup: 30 cm

Max. dammstorlek: upp till 15 kvadratmeter

Kabellängd: 10 meter

Garanti: 2 år


AquaSkim 40

Oase AquaSkim 40 placeras i dammen och ansluts med grov slang till en filterpump. AquaSkim 40 gör det alltså möjligt att pumpa smutsigt ytvatten direkt upp till ett filter.

Den övre delen av skimmern justerar sig efter vattenytan och klarar en nivåskillnad på upp till 16 cm. Silkorgen som samlar upp den grövsta smutsen (t.ex. löv) går enkelt att lyfta upp och tömmas vid behov. Det teleskopiska förlängningsröret gör det möjligt att placera skimmern på max 80 cm djup.

Skimmerns fot fylls med sten så att den står stadigt förankrad på botten. Om existerande filterpump har dubbla insug (t.ex. Aquamax ECO, Promax eller Vortech X) kan skimmern anslutas med grov slang till det extra insuget. I annat fall måste skimmern anslutas till en separat filterpump som klara partiklar upp till 8 mm.

AquaSkim 40 demonstrationsvideo

Denna video finns på YouTube


Texten senast uppdaterad: 2010-11-04

Produktlista


Oase AquaSkim 20 740.00   Köp  
Placeras i dammen och ansluts till pumpen med grov slang. Silkorg med 8 mm nät. Klarar 10 cm nivåskillnad på vattenytan. Teliskopiskt förlängninsrör som gör det möjligt att placera skimmern på max 80 cm djup. Kan anslutas direkt till filterpump som har extra insug (t.ex. Aquamax ECO, Promax eller Vortech X). 5 års garanti.
Oase AquaSkim 40 900.00   Köp  
Placeras i dammen och ansluts till pumpen med grov slang. Silkorg med 8 mm nät. Klarar 14 cm nivåskillnad på vattenytan. Teliskopiskt förlängninsrör som gör det möjligt att placera skimmern på max 80 cm djup. Kan anslutas direkt till filterpump som har extra insug (t.ex. Aquamax ECO, Promax eller Vortech X). 5 års garanti. Tillverkad av Oase.
Oase SwimSkim 25 1200.00   Köp  
Lämplig för damm upp till 25 m². Flytande ytvattenskimmer med inbyggd pump (220 V, 40 W, 2500 l/tim) och syreinjektor. Tar snabbt och enkelt bort nedfallande grov smuts från dammen och förbättrar vattenkvaliteten i dammen. Min vattendjup: 40 cm. Kabellängd: 10 meter.
Oase SwimSkim 50 CWS 2650.00   Köp  
Lämplig för damm upp till 50 m². Flytande ytvattenskimmer med inbyggd pump (220 V, 45 W, 3500 l/tim) och syreinjektor. Tar snabbt och enkelt bort nedfallande grov smuts från dammen och förbättrar vattenkvaliteten i dammen. Min vattendjup: 40 cm. Kabellängd: 10 meter.

Närstående produkter:


Oase BioSys Skimmer 2290.00   Köp  
Skimern monternas bredvid dammen i nivå med vattenytan. Inloppet ansluts med medföljande packning direkt till dammduken. Pumpen placeras under den stora silkorgen i skimmern. En specialkoppling gör att man enklet kan ta loss pumpen från skimmern. Lämpliga pumpar är Aquamax, Aquamax ECO eller Vortech X. Tillverkad av Oase. OBS! Locket är i granit.
Oase SwimSkim 25, utbytesfilter 79.00   Köp  
Extra utbytesfilter till Oase SwimSkim , Oase art. nr. 29445


Visar 6 poster
Systemutveckling Fred's Konsult

.
26543 .
Valid XHTML 1.0 Transitional
Ram