Logga
Dammbild
Dammbild

Välj kategori:

Produkter i webbshopen:

Arkiv:


Övrigt:

-

Dagens länkar

Camillas keramik...

Video m.m. för bygga damm

Firestone Pondgard EPDM dammduk- P V C dammfolie
Lim för skarvning/lagning av dammfolieStenfolie
Tejp för skarvning/lagning av gummi, PVC och PEKantmatta/erosionsmatta m.m.
Skarva dammduk inner-, ytterhörn m.m.

P V C dammfolie

Dammfolie är ett prisvärt alternativ när man bygger dammar. Den folie vi säljer avger inga gifter och är helt fisk- och växtvänlig. Materialet är helt frostsäkert men bör inte bearbetas när det är kallt. Vi rekommenderar att folien håller en temperatur på minst 8 grader när den läggs ut. Ju högre temperatur materialet håller dessto följsammare blir det.

Ett alternativ till dammfolie är Firestone pondgard EPDM gummi som vi rekommenderar som det bästa materialet vid byggnation av dammar.

Underlag

Underlaget ska vara fritt från stenar och rötter. Vi rekommenderar alltid att skyddsmatta används som extra säkerhet.

Storlek och pris

Vi säljer dammfolie kapat från 25 meters rullar i bredderna 2, 4, 6 och 8 meter. Folien tillverkas i tvåmeters bredder och svetsas ihop till större bredder i fabriken. I svetsskarven ligger folien några centimeter omlott. Det betyder att bredden faktiskt är några centemeter smalare än vad som anges.

Priset i webshoppen är per löpmeter. Om du vill beställa en hel rulle är du välkommen att kontakta oss för prisuppgift.

Vi kapar alltid rätt längd

Varje dammfolierulle har ett inbyggd påklistrat måttband som anger hur mycket folie som finns på rullen. Det är vanligt att detta måttband inte anger foliens fulla längd. Måttbandet är ofta veckat, precis som att folien krympt sedan måttbandet klistrats på. Förmodligen har detta att göra med att måttbandet påförts vi en tidpunkt i tillverkningsprocessen då folien inte antagit sin slutgiltiga längd. Vi kapar alltid folien så att den håller det mått du beställt.

Laga och skarva PVC dammfolie

Dammfolie kan limmas med speciellt lim avsett för PVC dammfolie. Vi rekommenderar inte att man limmar folien över en svetsskarv. Om detta är nödvändigt kan det vara bättre att använda en skarvtejp.

PVC dammfolie blir stelare med tiden - det påverkar limningsegenskaperna och kan göra det svårare att laga och skarva folien. På den här punkten är en dammduk av EPDM gummi överlägsen - den åldras just ingenting och kan lagas och skarvas så länge duken existerar.

Produktdata:

Tjocklek: 0,5 mm

Garanti: 10 år för UV-beständighet, dragfasthet i skarvar och att den inte påverkar vattnet.

UV: stabiliserad

Färg: Svart

Material: P V C


Använd gärna vår dammduksräknare för att beräkna hur mycket dammfolie du behöver köpa.

Texten senast uppdaterad: 2010-11-04

Produktlista


Dammfolie PVC 0,5 mm 2 m bred 60.00   Köp  
Dammfolie av hög kvalitet i svart P V C plast, 10 års materialgaranti som omfattar UV-beständighet, dragfasthet i skarvar och att den inte påverkar vattnet. (pris per meter)
Dammfolie PVC 0,5 mm 3,95m bred 118.00   Köp  
Dammfolie av hög kvalitet i svart P V C plast, 10 års materialgaranti som omfattar UV-beständighet, dragfasthet i skarvar och att den inte påverkar vattnet. Max längd 4,7 meter (pris per meter)

Närstående produkter:


Skyddsmatta 2 m bred, svart (160 g) 36.00   Köp  
Fiberduk som skyddar dammduken från slitage. Klass N II, 160 gr/kvm. (pris per meter)
Lim till PVC-dammfolie, 125 ml 90.00   Köp  
Speciallim för att skarva och laga mjuk P V C dammfolie.
Läs mer...
Lim till PVC-dammfolie, 500 ml 220.00   Köp  
Speciallim för att skarva och laga mjuk P V C dammfolie.
Läs mer...
Lim till PVC-dammfolie, 1000 ml 390.00   Köp  
Speciallim för att skarva och laga mjuk P V C dammfolie.
Läs mer...
Tech 7 lim 225.00   Köp  
Lim för EPDM gummiduk, P V C dammfolie. Limmar mot andra material (t.ex. trä eller sten). Härdar snabbt. Kan även användas under vatten. Fäster mot de flesta material dock ej mot PE och silikon.
Tejp för gummi, PVC och PE, 3 meter (5 cm bredd) 270.00   Köp  
Dubbelhäftande tejp som limmar gummi dammduk, P V C dammfolie och PE folie. 5 cm bred. Kan användas för skarvning eller lagning av dammduk/dammfolie. Kontakta oss för tejp i längre längder för skarvning av hela rullar dammduk.
Läs mer...
Tejp för gummi, PVC och PE, 6 meter (5 cm bredd) 390.00   Köp  
Dubbelhäftande tejp som limmar gummi dammduk, P V C dammfolie och PE folie. 5 cm bred. Kan användas för skarvning eller lagning av dammduk/dammfolie. Kontakta oss för tejp i längre längder för skarvning av hela rullar dammduk.
Läs mer...
Tejp för gummi, PVC och PE, 6 meter (7,5 cm bredd) 450.00   Köp  
Oase FixoFol dubbelhäftande tejp som limmar gummi dammduk, P V C dammfolie och PE folie. 7,5 cm bred. Kan användas för skarvning eller lagning av dammduk/dammfolie. Kontakta oss för tejp i längre längder för skarvning av hela rullar dammduk.
Läs mer...
Tejp-set för lagning av gummi, PVC och PE 95.00   Köp  
Dubbelhäftande tejp som limmar gummi dammduk, P V C dammfolie och PE folie. Längd ca. 50 cm, bredd 5 cm. Remsa ca. 50 cm av 1.0 mm EPDM dammduk ingår (klipps till och används vid lagning som lapp).
Läs mer...


Visar 11 poster
Systemutveckling Fred's Konsult

.
29578 .
Valid XHTML 1.0 Transitional
Ram