Logga
Dammbild
Dammbild

Välj kategori:

Produkter i webbshopen:

Arkiv:


Övrigt:

-

Dagens länkar

Camillas keramik...

Rökmaskiner för dammar och fontäner

Rökmaskin (dimmer) i
Rökmaskin (dimmer) i litet vattenarrangemang

En rökmaskin (kallas även dimfontän, dimmaskin eller dimmer) omvandlar vanligt vatten till dimma/ånga med hjälp av ultraljud. Dimman kan ge en stämningsfull och mysig - trollsk - effekt till en damm eller en fontän både inom- och utomhus.

Rökmaskinen i en damm utomhus

Eftersom dimman är känslig för blåst behöver man en rökmaskin med flera utblås om den ska användas utomhus i t.ex. en damm eller fontän. Om växter och stenar stoppar upp vattendimman så att den inte sprider ut sig för mycket, syns den mer och effekten ökar.

En dimfontän inomhus

Den lilla enheten med ett membran passar bäst inomhus i små arrangemang där det inte blåser. På egen hand i en skål med vatten och några stenar fungerar den som en dimfontän. Men den passar också utmärkt ihop med en existerande inomhusfontän.

Effektfullt med inbyggd belysning

De större rökmaskinerna (3, 5 eller 9 utblås) har inbyggd LED-belysning (vita dioder). Dioderna har mycket lång livslängd och behöver inte bytas. Belysningen gör att dimman framträder mer och ökar effekten påtagligt.

Flytring som håller rökmaskinen på rätt djup

Rökmaskinen måste stå en bit under vattnet för att fungera (ca. 0.5 - 3 cm). Våra rökmaskiner har en funktion som automatiskt stänger av dimman när det blir för grunt. Till de större modellerna (3, 5 eller 9 utblås) finns en praktisk flytring som ser till att rökmaskinen alltid ligger på rätt djup (extra tillbehör).

Membranen är utbytbara

Beroende på modell har rökmaskinen ett eller flera membran som producerar dimma. Membranen slits olika beroende på vattenkvalitet. Under normala förhållanden håller ett membran 1-2 år eller längre om den inte används så mycket. Ett membran är enkelt att byta och kostar inte så mycket. Det är viktigt att membranet skruvas fast ordentligt så att inte vatten läcker in i enheten. Kontrollera noga att packningen inte är skadad.

Vi kan hjälpa dig att byta membran

Om du vill ha hjälp att byta membran kan du lämna in enheten i vår butik så kontrollerar vi att allt fungerar och byter membran och packning om det behövs. För denna service tar vi ut en mindre avgift. OBS vi kan inte garantera att vi hinner titta på din rökmaskin medan du väntar i butiken. Kom ihåg att också ta med transformator så att vi kan provköra rökmaskinen.

Säkerhet

Tekniken att finfördela vattnet till dimmpartiklar med ultradjud är helt ofarlig för växter och djur i trädgårdsdammar och terrarier.

Våra rökmaskiner drivs med lågvolt (transformator ingår). Det kan dock hända att man får en ofarlig elektrisk stöt om man har metallringar på fingrarna och tar på membranen när de är i drift.

.
26629 .
Valid XHTML 1.0 Transitional
Ram