Logga
Dammbild
Dammbild

Välj kategori:

Produkter i webbshopen:

Arkiv:


Övrigt:

-

Dagens länkar

Camillas keramik...

Bildspel Startpond

Startpond i vår butik

Denna damm finns i vår butik och byggdes säsongen 2007.

En färdigpressad dammform är lämplig när man anlägger en liten damm. Här visar vi hur man kan anlägga en liten oas av vatten och gröna växter på en liten kvadratisk yta mellan några stenläggningar.

Dammformen som vi använder är en Startpond med volymen 500 liter.


Klickar på bilderna för att visa en större bild

bs
Först börjar man med att gräva en grop som är lite större än dammformen.
bs
När dammformen är på plats fyller man på med vatten samtidigt som sand packas utanför.
bs
Innan formen är helt fylld med vatten planterar vi vattenväxter i sumpkanten som går längs dammformens sidor. Vi sätter även växter utanför dammen i vanlig jord. Här placerar vi också ut en större sten som gör ytan lite mer levande och inte så platt.

bs
Vattnet i en damm måste cirkulera så att det syresätts. Det kan man göra med en enkel fontänpump. Här har vi valt att leda upp vattnet i en slang och låta det rinna tillbaka i ett porlande vattenspel.
bs
Nu har växterna etablerat sig och dammen ser rätt bra ut. Vi har dolt en del av kanterna med sten och schiffer.Rökmaskinen ger en stämningsfull effekt som kan förstärkas med en belysning.
bs
Mellan dammkanten och sten-läggningen har vi fyllt upp med dekorgrus. Om man lägger en ogräsduk under gruset får man en lättskött yta som bildar en passande övergång mellan sten läggningen och dammen
.
8013 .
Valid XHTML 1.0 Transitional
Ram